fbpx

Myrna van Kemenade
Online academie

Toen ik vier jaar was wist ik het al: Ik wil danseres worden!
Dit was zo’n sterk gevoel wat ik moest volgen en ook al werd ik niet op de balletacademie aangenomen op 11 jarige leeftijd, die droom bleef levend in mij. 
Als zeventienjarige ben ik een jaar als au pair gaan werken in Engeland en in het weekend danste ik in de Covent Garden Pineapple dansstudio’s in London en volgde ik mijn passie. Daarna kon ik een opleiding tot tolk/vertaler volgen, maar die droom van de vierjarige Myrna was er nog steeds. Ik ben weer auditie gaan doen en op achttienjarige leeftijd werd ik aangenomen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

“Ik word blij van mensen die hun hart volgen”

Meer diepte
Daaruit vloeide mijn carrière als danseres, ik stond o.a. bij Herman van Veen, popartiesten en als musical artiest (zang & dans) bij Joop van Ende Theaterproducties op de planken. Een geweldige tijd was dat! Ik danste en zong in Elisabeth, had een waanzinnige rol in de musical Chicago achter de rug en zou over zes weken beginnen met de understudy van Chantal Janzen bij Saturday Night Fever.
Tussen beide musicals in ging ik alleen 6 weken backpacken in Thailand. Op het eiland Koh Samui maakte ik kennis met Ashtanga yoga. Die pittige yogavorm beviel me goed, mediteren vond ik een stuk moeilijker; het kijken in mijn binnenwereld maakte los wat er in de kern zat. Door yoga en meditatie gaat je hart meer openstaan. Dat kan eng zijn, maar kwetsbaarheid is ook een kracht, yoga gaf me zoveel meer diepte! Ik kreeg hetzelfde gevoel als toen ik vier was, dit is het! En iedereen moet weten hoe fijn dit is, ik wilde dit delen en zo geschiedde..

 

 

Kiezen en loslaten
Zoals mijn ouders me dat hebben geleerd, koos ik voor mijn hart. Ik heb de professionele danswereld losgelaten en ben een opleiding tot docent Vinyasa gaan volgen. Ik trouwde, Amy werd geboren in 2003 en we zijn yogastudio Yogadreams begonnen. Na een aantal jaren kwamen we erachter dat we elkaar niet meer gelukkig maakten en hebben we de moed gehad elkaar vrij te laten en nieuw geluk te gunnen. Ik ben met Yogadreams verder gegaan als alleenstaande co-ouder. Veel veranderingen die om een constante aanpassing van mindset en handelen vroegen.

Mildheid
Vroeger kon ik erg zwart wit kijken en begreep ik mensen die depressief of ‘moeilijk deden’ niet. Wilde ze alleen maar een schop onder hun … geven. Als danseres was ik met name fysiek bezig, vooral op de vorm gericht en perste mezelf vaak in posities die mijn lichaam eigenlijk helemaal niet prettig vond. Bij dansen draait het vaak om de buitenkant, het is niet altijd goed voor je lichaam. Door yoga ontdekte ik meer vrijheid en begreep ik steeds meer hoe ik in elkaar zat. Niet alleen fysiek, juist ook mentaal en emotioneel. Doordat ik mezelf beter begreep, groeide mijn begrip naar andere mensen die hun hart niet konden of wilden volgden. Nu weet ik dat iedereen een verhaal heeft en wel een beetje hulp kan gebruiken. 

 

Groeien
Yogadreams is ruim 12,5 jaar later uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf waarin veertig mensen gepassioneerd met mij samen werken. Het heeft een prachtig eigen pand met vier zalen, 40 lessen wekelijks op het rooster en zeer lieve en trouwe leden. Ik heb inmiddels achttien jaar ervaring in het lesgeven en coachen van mensen en geoefend in het in kaart brengen waar de schoen wringt. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan met het helpen van mensen om hun leven gemakkelijker te maken, dit doe ik nu ook door middel van een online 7-weeks programma. Waarom? Ik gun iedereen het volgen van zijn hart!

“Deze ervaringen hebben mij stap voor stap geleerd over het leven, overleven en ondernemerschap en die ervaring zet ik met liefde in om jou te begeleiden je volle potentieel te leven, zowel op privé- als op werkgebied”

© Copyright 2020 | Myrna van Kemenade | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | Alle rechten voorbehouden