MY SOUL

Mantra album for yoga & meditation

mantra album

Samen met muzikant en componist Fred Westra heb ik een Mantra Album gemaakt voor yoga & meditatie. Helende muziek om mee te zingen of naar te luisteren én vooral om jou te helpen om jouw innerlijke rust te vinden en diep naar binnen te gaan, namelijk naar de ziel. Het voeden van de ziel is essentieel, muziek en zang, net zoals yoga en meditatie, doet dat!
Ik hoop dan ook met dit mantra album jouw ziel te raken en te voeden✨

WAAROM?

Mijn passie is altijd dans en muziek geweest en sinds ik me kan heugen zing ik graag een deuntje mee. Op mijn 18de ben ik aangenomen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar heb ik met veel plezier de dans opleiding afgerond. Musicals trokken mij met name door de drie disciplines: dans, zang en acteren. 

Terwijl ik in New York bewonderend naar de musical Chicago keek, wist ik diep in mijn hart: dit is wat ik wil!! 
En zo geschiedde , ik heb zangles genomen en toen de musical naar Nederland kwam deed ik auditie en werd ik aangenomen voor mijn favoriete rol van June! 

Nog steeds kijk ik met liefde terug naar deze periode. 
Zingen is net als dansen, het komt van binnen uit en hoort bij mij. Via dans en zang kan ik me uitten hoe ik me voel en dit wil ik graag met jou delen.
De samenwerking met Fred Westra ging super organisch. Vaak kwamen we samen in de studio zonder voorbereiding en ontstond de muziek en tekst vanuit ons gevoel.
Magisch om dit te voelen om op die manier samen iets moois te creëren. 

“music makes my soul speak “ - Myrna

Mantra's?

Wat zijn mantra’s nou eigenlijk? Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep dat het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een continue recitatie (chant). Volgens velen is het een combinatie van de Sanskriete woorden manasah (geest) en tra (bevrijding door beheersing van die geest).
De mantra is bedoeld om de aandacht van onszelf af te wenden en op die manier los te komen van onze gedachten en zorgen. 

alvast even een stukje luisteren?

Wil jij dit album ook?

Je kan dit prachtige album op 2 manieren aanschaffen (scroll omlaag voor de meeste gestelde vragen): 
(Om het aan te schaffen / af te luisteren heb je geen abonnement op Soundcloud of iTunes nodig)

toelichting en gebruik mantra's

Gayatri – 7.14 min  
Gâyatrî is een mantra geheel gewijd aan Licht. Het beschrijft de drie belangrijkste domeinen waar Licht werkt: kennis, meditatie en gebed. Door je te verbinden met Licht wordt je als het ware opgetild uit de duisternis die je in het leven in zoveel vormen tegen kan komen: egoïsme, angst, het gevoel van ‘tekort’, boosheid, haat, onverdraagzaamheid etc. In plaats van te proberen te strijden tegen deze vormen van duisternis, is het verstandiger om de geest, door middel van meditatie/zang in verbinding te brengen met Licht. Dagelijkse meditatie op de Gâyatrî, zelfs voor een kort moment, is al bijzonder behulpzaam en effectief.
Remember – 9.17 min  
Deze mantra helpt je herinneren wie je echt bent……namelijk….LIEFDE ! Leg je handen op je hart zittend of liggend en laat je meevoeren door de klanken. Remember….who are you?…..Remember….you are…..Love. 
Om Namah Shivaya – 6.46 min  
Shiva de vernietigende. Alles wat ooit is gecreëerd, blijft een tijdje en verdwijnt dan weer. Met zijn vernietigende kracht maakt Shiva ruimte voor nieuwe ideeën en nieuwe aspecten in je leven. Dus heb je moeite met loslaten zing dan herhaaldelijk mee en vertrouw erop dat het oude loslaten jouw helpt om een stap verder te komen in het leven. Verandering is eng maar één ding is zeker in het leven, alles komt en gaat…
Lokah Samastha – 4.45 min  
Deze mantra betekent: “Mogen alle wezens gelukkig zijn. Moge al mijn gedachten, woorden en acties
op enige manier bijdragen aan het geluk van alle wezens.”Elke dag kunnen we deze mantra zingen voor wereldvrede. Laten we ons verenigen in deze pure intentie voor vrede en geluk van alle wezens in alle
werelden.
The Sweetest Lullaby – 8.04 min  
De mantra in dit muziekstuk is het neuriën. Een soort mijmering en geborgenheid geven aan jezelf of een ander. Vandaar de naam: The Sweetest Lullaby. Wieg jezelf in rust en vrede en vind tevredenheid in jezelf.
My Soul – 4.47 min  
Dit nummer rolde in 10 minuten uit mijn vingers. De woorden schreef ik als vanzelf op omdat ze van deep down komen, vanuit mijn ziel. Jouw ziel zal je helpen om op jouw pad te blijven, dicht bij je hart. Jouw ziel zal je altijd vrijheid laten voelen. Zing mee uit volle borst en ontdek wat jouw ziel je te vertellen heeft!
Om Mani Padme Hum – 7.53 min   
Dit is één van de meest gereciteerde mantra’s in het boeddhisme. De letterlijke vertaling: Om = de universele kosmische energie / Mani = het juweel / Padme= lotusbloem / Hum = verwijst naar de energie van mededogen, compassie en onvoorwaardelijke liefde die hier uit voortkomt. Oftewel, door het reciteren of herhalend zingen van deze mantra kom je dichter bij het geluk wat in ieder verscholen zit (het juweel). Hoe diep je ook zit, je kunt altijd weer terug keren naar jouw kern en dat is liefde. Daar zit het geluk. De lotusbloem staat symbool voor de bloem die prachtig in zijn volle potentie uitbloeit uit de modder. Dit geldt ook voor de mens.
Let’s Dive Deep Together – 19.13 min   
Deze engelachtige klanken nemen je steeds dieper mee de ontspanning in. Dit nummer is zeer geschikt om af te spelen tijdens Savasana aan het eind van de yogales. Of als je een diepe ontspanning wilt ervaren bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Of natuurlijk om heerlijk van te genieten terwijl je met een kopje thee naar buiten staart en gewoon wil……zijn 😉 

meest gestelde vragen

Als je het album hebt aangeschaft via Soundcloud ontvang je een link in je email. Deze kan je vervolgens afspelen door er op te klikken.

Tip!
Om gemakkelijk het album  te kunnen beluisteren, kan het handig zijn om de link op je telefoon op te slaan. Hoe? 
Stap 1: Kopieer de link door middel van je vinger op de link te houden en wachten tot je de tekst “copy/kopieer” ziet.

Stap 2: Open vervolgens de notitie app op je telefoon en hou je vinger op het scherm net zolang je de knop “paste/plakken” ziet.

Stap 3: Klik op de link in je notities en geniet van het album!

We hebben gekozen voor de platformen van Soundcloud en iTunes. En met name voor Soundcloud zodat we daar ook veel extra’s bij weg kunnen 🙂 

Wanneer je het album hebt aangeschaft via iTunes, dan vind je het album terug in je bibliotheek. Als je meer wil weten over iTunes dan raden wij je deze link aan.

Zowel iTunes als Soundcloud zijn beide platformen waar je muziek kunt luisteren.

Het verschil bij ons is dat we bij Soundcloud mooie extra’s kunnen weggeven. 

Alleen je telefoon of tablet. Na aanschaf van het album ontvang je een link (Soundcloud) die je kan openen om het album te beluisteren. 

Als je het via iTunes hebt aangeschaft komt het album in je iTunes bibliotheek. 

Wat zijn mantra’s nou eigenlijk? Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep dat het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een continue recitatie (chant). Volgens velen is het een combinatie van de Sanskriete woorden manasah (geest) en tra (bevrijding door beheersing van die geest).

De mantra is bedoeld om de aandacht van onszelf af te wenden en op die manier los te komen van onze gedachten en zorgen. 

Nee hoor dat is niet nodig! Je kan na aanschaf het direct afluisteren.

© Copyright 2020 | Myrna van Kemenade | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | Alle rechten voorbehouden